Arrived here with no Frames?

Jeg var kørt til Pori om søndagen for at være klar til at måle mandag morgen.

Pori ligger ved vestkysten, ud til den botniske bugt, ca. 150 km nord for Turku (Åbo) og 300 km fra Helsinki.

Altså: Tidlig op mandag morgen, tjekke udstyr og afsted til lufthavnen.

Det blev en smuk dag. Det var vindstille med rimfrost på jorden og luften var krystalklar.

I lufthavnen fandt jeg hurtigt en Lada, indeholdende kontaktmanden, der kunne forstå et af de sprog denne hersens danske operatør kunne tale og fik ham forklaret hvad der skulle ske og så var vi i gang.

 

 

“Lufthavnen” bestod af én start/landingsbane med et tyndt laf asfalt og en taxiway ned til et værksted, delvis belagt med beton; taxiway’en altså.
Betonmålinger er lidt besværligere og meget langsommere, men asfaltmålingerne skred godt fremad.

Faktisk var der sat 2 dage af til dette job, men allerede over middag kunne jeg se at vi i alle tilfælde ville blive færdig med asfaltmålingerne i dag og straks begyndte min lille fedtede, loyale firmasamvittighed  at røre på sig fordi: Jeg skulle muligvis lave nogle demo-målinger i Norrköping i Sverige for SC, på vejen hjem.
Arrangementet var ikke faldet helt på plads endnu.

Men hvis jeg blev sent færdig i dag, ville det medføre at jeg skulle overnatte i Pori igen, køre de 150 km. til Turku i morgen tidlig, sejle i morgen formiddag og hele dagen med, for at ankomme til Stockholm i morgen aften, efterfulgt af endnu en overnatning, hvorefter jeg ville kunne være i Norrköping på 3.dagen ved middagstid.

 

Altså 2 dyre overnatninger og en “spilddag” hvor jeg bare skulle sidde på færgen og nyde sejlturen igennem Åland og den Stockholmske skærgård…  Jamen det går slet ikke.

 

<- Hvorfor opleve dette når man kan arbejde i stedet ?
(Mariehamn på Ålandsøerne i myldretiden (toldfrit område))

 

Jeg havde en sejlplan i handskerummet.
Der skulle afgå en færge i aften kl. 22:00 fra Turku, så hvis jeg hang i med målearbejdet til den “bitre ende”, skulle jeg kunne nå den.
Så kunne jeg sove på færgen og ankomme til Stockholm i morgen tidlig. Frisk og klar til nye udfordringer og dermed have sparet firmaet for 2 overnatninger.
Right on, Mr. Nice guy.

 

Så det var bare at klø på.

 

Next ->