Vejret blev bedre og bedre. Basen steg til 2500 m e.lign. og temperaturen til 30°.
Jeg blev omskolet til Blanik. Et ældre 2 sædet metalsvævefly. Fuld aerobatik +6.3 G, -3.6 G med en svag odør af bræk. Udfladningshastigheden med fulde flaps var så lav at man næsten kunne nå at stå af og tisse mens man ventede på at den tog jorden.
Og Peter, Per og Jens vovede sig længere og længere og væk.
Summa summarum: FFF'erne fløj i alt 40 starter og 77:31 timer.
På syv stræk blev der logget 1782 km.
Lørdag d. 28 juli blev den bedste dag. Peter, Per og Jens ville prøve den 200 km trekant der var skrevet ud til konkurrencen og i modsætning til de tjekkiske talenter gennemførte alle tre, hvorefter Peter tog en tur til den anden vej rundt. Naj, det passer ikke helt. Han vendte om mellem 1. og 2. vendepunkt for klokken var ved at blive rigtig mange.
Der blev fløjet stræk på 5 dage og der blev fløjet i alt 9 dage.
Jens alene fløj 9 starter, 28 timer og 26 min. Og 826 km. fordelt på 4 stræk.
Det var lige før der var antræk til en vis flyve mæthed eller også var det varmen eller måske var alt prøvet og den næste udfordring en 500 km trekant ?
Det gør vi bare næste år. Nu kender vi forholdene.
Dagen inden afrejse gik man op på kontoret og fortalte hvor mange overnatninger i telt (ca. 10 kr/nat) man havde haft. Om man havde haft bil parkeret på pladsen (ca. 5 kr/dag) fly (ca. 5 kr/dag) osv. Flyslæbstiderne, højderne (man stod først af når det selv passede en) og tiderne i lejede fly havde de styr på. Det var mere tjekket (undskyld) end det ved første øjekast gav indtryk af.
Det var en rigtig god tur !
Aeroclub Šumperk: http://www.mybox.cz/lksu/SITE2.HTM
Air Jesenik: http://www.air-jesenik.cz/english/frames/frames.htm