"Jamen, det der gider vi slet ikke høre om. Tog i ikke derned for at flyve?"
Jo det gjorde vi godt nok, men det blev ved med at regne - også dagen efter. Bare en 40 km. nordpå, ovre på den Polske side af bjergkæden, havde de det endnu værre med oversvømmelser og døde og alt muligt.
Jens fik skæld ud. Det regner altid når Jens er på svæveflyvelejr. (Gad vide om han fandt sit sønderrevne telt efter turen til Feringe?)
Skyerne hang blytunge i 100 m. højde og når de strejfede bakkerne der omkransede flyvepladsen, gik der hul på dem, så banen var alt for tung de dage hvor det kun dryppede.
Vi stod troligt op hver morgen og spejdede efter blå huller i skydækket.
Som i nok har hørt blev de Tjekkiske kvinde- og juniormesterskaber afholdt samtidigt.
En eftermiddag, hvor vi havde siddet på bænkene udenfor baren og prøvet både den lyse 12° og den mørke 10° øl (hvad det så end betød), rullede en gammel Skoda op og ud væltede en umådelig mængde Tjekkiske juniormesterskabs branderter. Hold da ferie et højt humør. Det var en Šumperk-kuller der ville frem i bussen ! Af ti konkurrencedage var der kun to tilbage, hvoraf den ene skulle være en gyldig konkurrence dag, ellers blev mesterskaberne aflyst. Det var bestemt lykkedes dem at glemme det for et kort øjeblik. Vi følte med dem, men i morgen bliver det godt ! Vejret altså. Ikke deres tømmermænd. De sidste holdt ud til kl. 5 om morgenen påstod de som sov på campingpladsen. 
Vi begyndte at arrangere udflugter. Det var heller ikke meningen det skulle gå op i flyvning det hele.
Schultz'erne og Ellegård'erne tog til Olomouc, "Familien" til Prag og drengene tog op nordpå for at se på svæveflyveklubben i Jesenik. 
Før afrejse havde Jesenik været et alternativ til Šumperk, men dét var det bestemt ikke da vi kiggede ind. Langt pokker i vold fra alt, på en gold bakketop uden udelandingsmuligheder. Godt vi ikke var havnet der, så havde Pia revet hovedet af mig. Der var om muligt mindre at lave for ikke-piloter end i Arnborg.
Dagen efter tog Jens, Peter, "Familien" og jeg på tur. Planen var først at se Olomouc og derefter at passere en smuk lille middelalderby og fortsætte til en naturpark med smukke scenerier, drypstenshuler og underjordiske floder. Men så langt nåede vi slet ikke. For det første blev vi / jeg overrumplet af den mest udsøgte, pikant krydrede og velsmagende Gullasch, der stadig får englene til at synge og mundvandet til at løbe, hvorefter solen tittede frem, lige da vi passerede en opdæmmet sø med tjekkisk hygge og badeliv. Der slog vi os ned og nød en medbragt alkoholfri øl, for nu så vejret virkelig lovende ud.
Der var udsigt til en stille aftentur over Šumperk !
"Men den gik heller ikke Granberg". Det begyndte at støvregne 5 km før Šumperk. Men på tilbagevejen, 30 km, fra Šumperk, passerede vi den mest fantastiske udelandings-mark nogen nogensinde havde set. Det var et overdimensioneret billard bord, simpelthen. 2 x 1 km. stor. Den røg direkte i GPS'en og strækflyvningsplanerne ville ingen ende tage.
Humøret var højt ved aftensmaden selv om tankerne gik til Evelyn og Pia, der skulle ankomme med tog fra Prag. Tyra, Christina og Christian havde haft fornøjelsen og den havde ikke været stor.
Men de ankom på slaget ni og i morgen skal vi flyve.
Den unge Fru Šebestová var begyndt at undre sig over tingenes tilstand i ungkarlehybelen. Mit dobbeltværelse var begyndt at antage klubhus karakter, for det hændte, som det så ofte har gjort andre steder før, at der var flere der samledes der om aftenen til et slag "Agurk" og en enkelt kop øl... eller var det to ? (Kan i huske hvor meget skallerne fra ét kilo pistacie nødder fylder ?) Den lokale 20 kr. Bailey blev også populær.
Så vidt Fru Šebestová erindrede skulle der bo et roligt jysk ægtepar på værelset og hun var begyndt at spørge, lettere nervøst, til om ikke det forholdt sig sådan ? Det kunne bekræftes og på dagen hvor Pia ankom og Peter røg ud, havde hun støvsuget, skiftet sengetøj, fyldt minibaren op og skrevet en lille velkomsthilsen ! Sådan en opvartning har jeg ikke oplevet siden jeg var en lille dreng hjemme hos mor.
Og dagen efter regnede det ikke !