FramesArrived here with no Frames ?

 
 

Hurra. Elendighederne er ovre.

17-januar.

 

Det var ellers trist at vågne klokken 2 i nat og opdage at jeg havde sparket varmedunken på gulvet, så den var blevet kold.
Jeg blev ikke, som frygtet, vækket af kulden ret mange gange og sov sødeligt klokken 06:00, da Peter bankede på døren og råbte: “Vakna, vakna ! Se bergen”.


Kanchenjunga

Skyerne og tågen var blæst væk og det var en krystalklar frostmorgen.

Solen var endnu ikke oppe, men bjergene tårnede sig op som store massive skyer, der nærmest svævede i rummet højt oppe.


Efterhånden som solen kom frem, farvedes bjergtoppene lyserøde
og skyfaner dannedes ved de højeste tinder.

Formidabelt. Kolossalt.
Den hollandske medicinstuderende sagde hun ikke havde set bjergene så flotte i de tre år hun har boet her. 

Bjergene ovre på den nepalesiske side er normalt skjult bag tåge og fugtig luft og hun sagde at det havde sneet utroligt meget.
Udsigten i den modsatte retning (syd) til den nepalesiske side af grænsen.

Hun har aldrig set bjergene så klart før og så krøb hun tilbage til sin varme seng.

De sneklædte toppe stod tindrende klart mod den sorte himmel og efterhånden som solen kom over horisonten, skabte den røre i atmosfæren og dannede skybanker, der som let, lys røg steg op fra bjergsiderne og dansede rundt og skabte hele tiden nye indramninger og lyseffekter som staffage til den fantastiske udsigt.

Det var svært at løsrive sig fra og kun gradvist blev jeg kaldt tilbage til virkeligheden af mine tæer, der, efterhånden som kulden krøb op gennem benene fra det frosne betongulv på terrassen, var lige så kolde som mine følelsesløse ører.

Sikke en morgen

.....

 

Kl. er nu 17:30


Brorsan Steen (leger Chameaur) med Erika i baggrunden.

Sikke en dejlig dag. Solen har skinnet lige indtil for fem minutter siden, hvor vi igen er blevet begravet i skyer. Det har været dejligt varmt i dag.


Solen får skyerne til at rejse sig fra dalen.

Til middag sad vi på en udendørs restaurant ved en bjergskrænt.
På skyggesiden af bjergkammen er dalen fuldstændigt dækket af skyer, der bliver skåret lodret af ved betonkanten og tårner sig 100 meter lodret op i luften.
Skyen står som en mælkehvid tågemur, der reflekterer et smukt blødt lys ind på terrassen.
Når man rækker armen ud over terassens gelænder forsvinder den (næsten) ind i skyen, så tæt og skarpt afskåret står den. Meget specielt.

I modsat retning, på torvet udenfor, promenerer forældre rundt med deres søndags-klædte børn og nyder vejret. Det er lunt til en forandring, så vi bliver nok hængende indtil nabohuset kaster sin skygge ind over os og sender temperaturen tilbage til det råkolde.

En anden tysk pige (ikke Marie Therese) vi mødte i klostret i Mirik er dukket op.
Hun er i Darjeeling for at købe flybilletter, så hun slog sig ned ved vores bord og vi spiste en sydindisk ret der bestod af noget tyndt sprød brød, der var pakket rundt om en blanding af kartofler, kokos, tomater, bønner osv. Dertil en lille skål carrysovs og en klat et eller andet med chutney konsistens. Lækkert!
Hun er efterhånden blevet lidt træt af klostrets ret ensformige kost.
Hun har besked med til Steen & Erika om at Lama Tashi, og vistnok også Bokar Rinpoche, tager afsted i morgen på deres rundtur til klostrene i Sikkim og Talinpong, så dermed ændres Steen & Erika's planer og de tager så også afsted i morgen.
De skal først til Thailand om en uge.

.

Så købte jeg de sidste dharmafigurer plus en vest til Pia. Jeg har været i bad (varmt!) og prøvepakket rygsækken. Jeg kan vist lige få klemt det hele derned, men den bliver godt nok tung.
Manden i butikken, hvor jeg købte figuren, sagde at vejret var meget usædvanligt for årstiden. Han påstod det havde sneet i Iran i fire døgn og der er oversvømmelser i den Saudiske ørken.

Strømmen har været væk i 24 timer, men her til aften ser det ud til at alt fungerer igen.

Det lader til at værelset kun kommer til at koste 175 Rs. i døgnet, fordi det er udenfor turistsæsonen. Men så har jeg jo flottet mig med petroleums ovne til 75 Rs. i døgnet.
Den jeg har i aften kan jeg ikke skrue op for. Den køre kun på Stand-by. Jeg forsøger at sætte noget i klemme på knappen så den bliver holdt nede. Et stykke hotelsæbe klarer vist paragrafferne.

 

 
 

Next >>